De jonge voetballers hebben er duidelijk plezier in.
De jonge voetballers hebben er duidelijk plezier in.

Geslaagd Oranje Festival bij NEC Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - Voetbalvereniging NEC Delfzijl heeft zaterdag een geslaagde Oranjefestival gehouden. Op Sportpark Centrum konden jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar kennismaken met de voetbalsport.

Het Oranjefestival was voor iedereen, dus zowel leden als niet-leden konden meedoen. Het festival is een initiatief van de KNVB om verenigingen te ondersteunen bij het werven van nieuwe leden bij de jongste jeugd. Verenigingen ontvangen hiervoor allerlei hulpmiddelen, waaronder speciale Oranjehesjes met spelersnamen, waarmee de deelnemers eruit zien als hun idolen van het grote Oranje. 

De spelers van Oranje en speelsters van de Oranje Leeuwinnen ondersteunen deze festivals. Zij erkennen het belang van sporten en bewegen op jonge leeftijd en stimuleren dat veel jonge kinderen gaan voetballen bij een vereniging. Hun voetbaldroom is immers ook ooit op deze manier begonnen. Volgens Jasper Noordhoff, lid van de jeugdcommissie van NEC, waren zo’n 70 kinderen aangemeld en kwam daar op zaterdagochtend nog een aantal bij. Onder de deelnemers ook een groot aantal meiden. Met begeleiding van een twintigtal vrijwilligers en met medewerking van het weer, leerden de jonge voetballers dribbelen als Wijnaldum, hard schieten als Depay, passeren als Lieke Martens en nog veel meer. Na afloop kregen ze een diploma en een medaille. Het festival heeft diverse nieuwe jeugdleden opgeleverd.