Motorclub Stedum-Westeremden tijdens een pauze bij een van de toertochten.
Motorclub Stedum-Westeremden tijdens een pauze bij een van de toertochten.

Motorclub Stedum-Westeremden zoekt versterking

Algemeen

STEDUM - Motorclub Stedum-Westeremden en omstreken is op zoek naar versterking. Nieuwe leden zijn van harte welkom om mee te gaan met de toertochten die de vereniging geregeld organiseert. 

Momenteel heeft de club 22 leden uit Stedum, Loppersum, Bedum, Appingedam, ‘t Zandt en Westerwijtwerd. Zij gaan minimaal drie keer per jaar samen op pad voor een toertocht van 200 tot 250 kilometer. De start is steeds vanaf het haventerrein in Stedum. Van hier gaat het door de dorpjes en stadjes van Groningen, Friesland, Drenthe en soms zelfs even door Duitsland. Onderweg wordt gestopt voor koffie met wat lekkers en in de namiddag voor een maaltijd. De tochten worden over het algemeen weer afgesloten op haventerrein in Stedum.

Elke tocht wordt uitgezet door één of twee van de leden. Zij rijden tijdens de rit voorop, voorzien van navigatie. Tochten worden ook nog eens voorgereden, zodat zeker is dat alles klopt en er geen plotseling omleidingen of wegversperringen zijn.

Gemiddeld rijden er zo’n vijftien tot twintig motoren mee, al dan niet met een passagier achterop. Er zijn zowel mannen als vrouwen lid, waarbij de mannen in de meerderheid zijn. Veiligheid onderweg is zeer belangrijk en daarom wordt afstand gehouden en in baksteen-formatie gereden. Dit houdt in dat de rijders links en rechts schuin achter elkaar rijden. 

De ritten voor dit jaar staan gepland voor 26 mei, 7 juli en 8 september. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met voorzitter Marjoleine Gerretsen via marjoleineesmeralda@gmail.com.