In Loppersum moeten er buurtcontactpersonen komen voor een nog socialer dorp.
In Loppersum moeten er buurtcontactpersonen komen voor een nog socialer dorp.

Zorgcoöperatie Loppersum wil buurtcontactpersonen aanstellen

Algemeen

LOPPERSUM - Zorgcoöperatie Loppersum wil buurtcontactpersonen aanstellen in alle tien de wijken in het dorp. Zij kunnen buurtgenoten doorverwijzen naar hulpregelingen en -instanties als dit nodig is.

Zorgcoöperatie Loppersum telt bijna 600 leden en is opgericht om het wonen in Loppersum aangenaam te maken. Behalve problemen rondom aardbevingen en versterking, kan dit bijvoorbeeld gaan om het tegengaan van eenzaamheid. Het streven is om met alle Lopsters samen oplossingen te vinden, zodat niemand buiten de boot valt. 

De aanstelling van buurtcontactpersonen is een nieuw initiatief van de zorgcoöperatie. Zij kunnen dienen als aanspreekpunt bij vragen en het verder op weg helpen bij problemen. ,,Op deze manier zorgen we er met elkaar voor dat iedereen zich thuis en veilig kan voelen in Loppersum en omringd wordt door de gewenste aandacht’’, zo legt de coöperatie uit.

Voor de bouw van dit sociale netwerk organiseert  Zorgcoöperatie Loppersum een vijftal informatieavonden, waar de inwoners per buurt worden uitgenodigd. De bijeenkomsten vinden plaats in de tweede helft van november en de inwoners worden per brief persoonlijk uitgenodigd.

,,Als het lukt om dit netwerk van buurtcontactpersonen te realiseren, geven we nog beter invulling aan onze missie: Samen zorg voor elkaar”, aldus de coöperatie. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen via info@zorgcooploppersum.nl.