Het team van Keurslagerij Karst de Jong dat nationaal succes heeft geboekt.
Het team van Keurslagerij Karst de Jong dat nationaal succes heeft geboekt.

Keurslager Karst de Jong nationaal kampioen

Algemeen

APPINGEDAM - Keurslager Karst de Jong uit Appingedam is kampioen geworden bij de Vakwedstrijd Slagers Streekproducten. Hij won in de categorie beste leverworst.

Slagers die deelnemen aan de vakwedstrijd, doen mee met de beste producten uit hun regio. Een ervaren jury keurt ieder product door te kijken, ruiken en natuurlijk te proeven. De leverworst  van Karst de Jong kenmerkt zich volgens de jury door een perfecte smaak, de juiste structuur en de beste afwerking.

De vakjury oordeelde op 16 februari over de diverse producten die werden ingezonden. Er werd gekeken naar meerdere aspecten en alleen de beste specialiteiten kregen de hoogste bekroning. Daaronder dus de leverworst van Karst de Jong, die de bijbehorende trofee met een certificaat in ontvangst mocht nemen.

,,Onze leverworst is een echte specialiteit. Wij maken dit product al jaren en het is altijd populair geweest bij de kenners”, vertelt De Jong. ,,Ik nodig iedereen uit om in de slagerij langs te komen en onze heerlijke leverworst te proeven.”