De prijswinnaars van het paaseieren zoeken in Loppersum. De paashaas houdt toezicht.
De prijswinnaars van het paaseieren zoeken in Loppersum. De paashaas houdt toezicht.

Lopster jeugd massaal op zoek naar paaseieren

Algemeen

LOPPERSUM - Traditiegetrouw is op de zaterdag voor Pasen in Loppersum weer fanatiek naar eieren gezocht op het zoekveld aan de Wirdumerweg. Dit paasevenement wordt jaarlijks georganiseerd door buurtvereniging De Westhoek voor de kinderen van het dorp.

In totaal werden 500 bontgekleurde kunststof eieren verstopt op twee velden, voor de groepen 1 tot en met 4 en 5 tot en met 8. Er waren ook 2 gouden eieren verstopt, die goed waren voor een leuke prijs. Samen met de paashaas gingen de deelneemrs in een lange stoet van het dorpshuis naar het terrein, waar maar liefst 71 deelnemers rondrenden om zoveel mogelijk eieren te verzamelen.

De winnaars van het gouden ei waren Beau Somvorde en Louise Frankruyter. De winnaars in de klasse groep 1 tot en met 4 zijn: 1. Esmee Schut met 15 eieren, 2. Benthe Koops met 14 eieren, 3. Djazzley Schut met 13 eieren. De winnaars in de klasse groep 5 tot en met 8 zijn: 1. Lieke Tichgelaar met 21 eieren, 2. Rowena Hummel met 17 eieren, 3. Eline Bekke met 16 eieren.