Feestvreugde bij Azuro heren 2 na het binnenhalen van de titel.
Feestvreugde bij Azuro heren 2 na het binnenhalen van de titel.

Waterpoloërs Azuro H2 grijpen de titel

Sport

DELFZIJL - Het tweede waterpoloteam van Azuro uit Delfzijl is vrijdag kampioen geworden. Onder andere Azuro heren 1 werd afgetroefd.

Van de 22 wedstrijden in de competitie werden er 19 gewonnen en er werd één keer gelijkgespeeld. Azuro heren 1 wist het kampioensfeest een week eerder week nog te voorkomen, maar vrijdag was het wel zover. Azuro heren 2 promoveert nu van de tweede naar de eerste klasse.

Het is de eerste keer dat Azuro heren 2 in de huidige samenstelling kampioen is geworden. Het team is wel eerder bovenaan in de competitie geëindigd, maar in verband met corona was dit maar een halve competitie en dus was er toen geen officiële kampioenstitel. 

Als kers op de taart wist Azuro H2 zondag ook nog de bekerfinale te winnen. Tegen een sterk startend SGHA uit Heerenveen stonden de Delfzijlsters in het eerste kwart nog achter met 1-3, maar dat werd omgebogen naar 4-4 na het tweede kwart. In het derde en vierde kwart toonde Azuro zich sterker dan de tegenstander en werd de winst binnengesleept met 13-8.