De Jacobuskerk in Zeerijp.
De Jacobuskerk in Zeerijp.

Orgelconcert Stef Tuinstra in Zeerijp

Algemeen

ZEERIJP - Stef Tuinstra geeft zondag 23 augustus een concert op het orgel van de Jacobuskerk in Zeerijp. 

Vanwege de coronacrisis heeft de Stichting Kerkconcerten Jacobuskerk Zeerijp (SKJZ) gemeend dit jaar geen vijf maar slechts twee concerten te moeten organiseren. Behalve Tuinstra in Zeerijp bespeelt Henk de Vries op zondag 13 september het orgel van de Petrus & Pauluskerk in Loppersum. 

Organist Stef Tuinstra studeerde orgel, piano, clavecimbel en trombone aan het Gronings Conservatorium en behaalde Summa Cum Laude het Master-diploma voor orgel. Verder is hij in bezit van de Prix d’Excellence, een hoge Nederlandse muziekprijs. Hij is tevens eerstegraads gediplomeerd kerkmusicus, koor- en orkestdirigent en organist van de Martinikerk en de Nieuwe Kerk te Groningen. Tuinstra geniet internationale faam.

Het spel van Stef Tuinstra op het Riepster orgel blijft volgens kenners een bijzondere belevenis: hij kent het 17e eeuwse orgel als geen ander. Hij is 25 jaar organist geweest in de kerk van Zeerijp en als orgelbouwadviseur een groot kenner van dit soort orgels. Op het programma staan werken van onder anderen Heinrich Scheidemann, Samuel Scheidt, Matthias Weckmann, Johann Pachelbel, Dieterich Buxtehude en een improvisatie.

Wie het concert in Zeerijp wil bijwonen, dient zich aan te melden bij Henk Aardse, secretaris van de SKJZ. Hij is telefonisch bereikbaar op 06 4502 8381 en per e-mail via secr.kerkconcertenzeerijp@kpnmail.nl. Behalve de naam dient men ook z’n adres op te geven. De toegang kost 10 euro.