Afbeelding

Geen supermarktactie van Voedselbank Eemsdelta

Algemeen

EEMSDELTA - De jaarlijkse supermarktactie van Voedselbank Eemsdelta in december kan niet doorgaan. Dat is het gevolg van de corona-crisis. 

Elk jaar in december houdt de hulporganisatie een grote inzamelingsactie met medewerking van de supermarkten in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Vele vrijwilligers worden dan ingezet om producten voor de cliënten van de Voedselbank Eemsdelta in ontvangst te nemen. Met deze producten kon de voedselbank meer dan een half jaar lang z’n cliënten van een voedselpakket voorzien.

Het bestuur van de Voedselbank heeft moeten besluiten om de actie dit keer niet door te laten gaan. ,,We vinden het onverantwoord om u en onze vrijwilligers bloot te stellen aan mogelijke besmettingen met het virus’’, aldus de voedselbank in een verklaring. In plaats van producten is de hoop nu gevestigd op (extra) financiële steun. ,,Van dat geld kunnen we dan bij de supermarkten in onze gemeenten producten kopen voor onze cliënten. U kunt een donatie overmaken op onze bankrekening NL80 RABO 0122 2957 30 ten name van Stichting Voedselbank Eemsdelta te Delfzijl.’’

De Stichting Voedselbank Eemsdelta is Anbi geregistreerd. Giften zijn daardoor fiscaal aftrekbaar.