Afbeelding

Lopster wereldwinkel gaat verhuizen

Algemeen

LOPPERSUM - Wereldwinkel Veur Elkenain gaat verhuizen naar de Hogestraat in het centrum van het dorp.


De Wereldwinkel maakt hierbij gebruik van een koppelkans die voortkomt uit de Centrumvisie van de gemeente Loppersum in combinatie met het versterkingstraject van het eigen winkelpand aan de Nieuwstraat.

Al een paar jaar merkt de Wereldwinkel dat de loop er in de Nieuwstraat wat uit is. Er is minder bedrijvigheid in de straat, de verhuizing van basisschool Roemte en de verhuizing van de Albert Heijn-supermarkt leidden ertoe dat het aantal passanten en daarmee het aantal klanten afneemt. Men zit nu eigenlijk aan de rand van het centrum. 

De gemeente was de afgelopen jaren bezig met de ontwikkeling van een centrumvisie, waarbij het winkelgebied geconcentreerd wordt rondom de Hogestraat. Door de uitvoering hiervan te combineren met de versterking van de (winkel)panden in het centrum kunnen daarmee zogenaamde koppelkansen gecreëerd worden, waardoor het dorpscentrum en de winkeliers sterker uit de versterking gaan komen. 

De Wereldwinkel maakt gebruik van deze kans en heeft ondertussen plannen gemaakt voor invulling van de nieuwe locatie. Hierbij zoekt men ook samenwerking met de Historische Vereniging, die momenteel de tijdelijke gebruiker is van de oude slagerij. 

In het plan Toukomst Veur Elkenain zijn de volgende ideeën meegenomen: de winkelruimte, de Fairtrade-cadeaushop, een appartement boven de winkel (bedoeld voor starters in Loppersum), een work­shop- en presentatieruimte aan de achterkant van het pand, samen te gebruiken met de Historische Vereniging, en een inzamelpunt van materialen voor goede doelen, zoals Gered Gereedschap en Baby Hope. Het pand aan de Nieuwstraat wordt verkocht.

De Wereldwinkel is erg blij met deze kans in Loppersum en denkt dat de winkel met Fairtrade-producten (cadeau-artikelen, levensmiddelen, kaarten en boeken) een goede aanvulling is op de winkels in de Hogestraat. Men bouwt graag mee aan een levendig dorpscentrum.