In de speciale promotiefilm komt ook het strand van Delfzijl aan bod (foto Top van Groningen - Ton Keuning).
In de speciale promotiefilm komt ook het strand van Delfzijl aan bod (foto Top van Groningen - Ton Keuning).

Campagne ‘Zielsgelukkig in Delfzijl’ van start

Algemeen

DELFZIJL - Om het imago van Delfzijl te versterken, is gisteren de campagne ‘Zielsgelukkig in Delfzijl’ van start gegaan.

De campagne richt zich op ondernemers, toeristen, bezoekers en inwoners en heeft als doel meer bezoekers naar Delfzijl te trekken. Tegelijk moet de trots van de inwoners op hun stad vergroot worden. ‘Zielsgelukkig in Delfzijl’ is een vervolg op de succesvolle campagne van afgelopen najaar. In vijf weken tijd werden toen circa 154.000 mensen bereikt. 

De campagne bestaat uit een promotiefilm en zes losse ondernemersvideo’s. De film toont de veelzijdigheid van Delfzijl  en richt zich vooral op bezoekers en toeristen in de regio. Het gaat volgens de makers om ‘een echte feelgood movie’ met aandacht voor museumbezoek, fietsen, varen, shoppen en lekker eten.

Zes ondernemers uit Delfzijl spelen de hoofdrol in hun eigen ondernemersvideo’s die de havenstad Delfzijl van een verrassende kant laat zien. Zowel qua ondernemerschap als markante plekken. Nieuwe ondernemers die deze zomer meedraaien in de campagne zijn Marchien van Takkenwijven en Jos van Hotel Restaurant De Boegschroef. Ondernemers Sytha van Sytha Spijkergoed, Alwin van Brasserie Ziel, Erik van Maalwerk Koffie en Bert van het Eemshotel vertellen ook nu weer trots hún verhaal. 

De beelden zijn te zien op de campagnewebsite zielsgelukkigindelfzijl.nl. Verder zijn posters te zien langs de wegen in en rondom Delfzijl en in etalages. Ook worden duizenden campagne-ansichtkaarten gratis verspreid via ondernemers en is op Facebook het een en ander aan te treffen. De campagne loopt tot de nazomer. Ondernemers in Delfzijl kunnen aanhaken bij de campagne door het aanbieden van eigen ‘geluksmomentjes’. Ze krijgen een plek op de website. 

‘Zielsgelukkig in Delfzijl’ is een initiatief van Handelvereniging Het Dok Delfzijl en is in samenwerking met de toeristische marketingorganisatie Top van Groningen tot stand gekomen. 

Bekijk hier de promofilm: https://vimeo.com/578471151/d754bd2945