Annalies Usmany-Dallinga geeft samen met Bert Koops en Imma Dekker het startsein (foto Jan Zeeman).
Annalies Usmany-Dallinga geeft samen met Bert Koops en Imma Dekker het startsein (foto Jan Zeeman).

Raamstickers voor centrumpanden Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - In Appingedam zijn deze week vijf lege panden in de Dijkstraat voorzien van raamstickers met de tekst ‘Historisch Centrum Appingedam wordt versterkt.’ Daarnaast zijn er banners en steigerdoeken opgehangen.

Het promotiemateriaal vestigt de aandacht op het feit dat de versterking van het historische stadscentrum nu echt wordt aangepakt. De ondernemers in dit deel van Appingedam krijgen flyers om bezoekers aan het centrum te informeren over de werkzaamheden.

In totaal worden ruim 400 panden in het historische centrum aardbevingsbestendig gemaakt. Veel ondernemers moeten daarvoor de komende jaren tijdelijk naar een andere plek verhuizen. Wethouder Annalies Usmany-Dallinga gaf donderdag het startsein voor de operatie samen met ondernemers Bert Koops en Imma Dekker. 

,,We merken dat bezoekers aan de Dijkstraat vaak niet weten wat er aan de hand is. Ze vragen zich af wat er in de binnenstad gebeurt, stellen vragen over de werkzaamheden en willen weten waar de winkels naar toe verhuisd zijn. Met het promotiemateriaal geven we informatie over de versterking en willen we het centrum weer een gezellige uitstraling geven, zodat het prettig winkelen blijft in het mooie Appingedam”, aldus Imma Dekker.

Annalies Usmany-Dallinga: ,,Het historisch centrum van Appingedam is van groot belang voor onze gemeente. In samenwerking met Nationaal Coördinator Groningen hebben we er voor gekozen om de panden in fases te versterken en ondernemers de mogelijkheid te geven de versterking te combineren met andere verbouwingsplannen, zoals verbetering van de gevels. Een verbouwing en verhuizing is ingrijpend voor de winkeliers. Met dit promotiemateriaal willen we ze tegemoet komen en het centrum een mooie uitstraling geven, zeker nu met de feestdagen op komst.”