In het Veenkoloniaal Museumw as een expositie te zien over vrouwen in de kustvaart.
In het Veenkoloniaal Museumw as een expositie te zien over vrouwen in de kustvaart.

Lezing over sterke vrouwen in de kustvaart

Algemeen

DELFZIJL - De vereniging Historische Kring Amasius in Delfzijl pakt de draad na de coronacrisis weer op. 

Na bijna twee jaar geen activiteiten is er dinsdag 15 maart weer een bijeenkomst in gebouw het Anker aan de Menno van Coehoornsingel in Delfzijl. Niet dat Amasius stil heeft gezeten maar door corona konden er geen lezingen georganiseerd worden.

Amasius was als historische vereniging nadrukkelijk betrokken bij het tot stand komen van het Havenlicht in Delfzijl en ook bij het tot stand komen van het beeld van professor Cleveringa in Appingedam en de daar op volgende bijeenkomst in de Nicolaikerk. Ook de nieuwe gemeente Eemsdelta heeft de vereniging meerdere malen benaderd omtrent een visie op historische zaken.

Vrouwen in de kustvaart

De lezingenreeks kan nu hervat worden en er wordt begonnen met een lezing door Hendrik Hachmer, conservator van het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Het Veenkoloniaal Museum heeft een zeer succesvolle tentoonstelling georganiseerd over de rol van vrouwen in de kustvaart. Onder de titel Sterke Vrouwen zal hij een boeiend verhaal vertellen over de verrassende rol van de vrouwen aan boord.

Aanvang van de lezing in gebouw Het Anker aan de Menno van Coehoornsingel is 20.00 uur. Dej toegang is gratis.