Zo gaan de nieuwe appartementen aan de Burgemeester Klauckelaan eruit zien.
Zo gaan de nieuwe appartementen aan de Burgemeester Klauckelaan eruit zien.

Sloop woningen aan Klauckelaan Appingedam van start

Algemeen

APPINGEDAM - Aan de Burgemeester Klauckelaan in Appingedam wordt binnenkort gestart met de sloop van 22 woningen. Woonstichting Groninger Huis gaat op dezelfde plaats generatiebestendige appartementen terugbouwen. 

Vanwege de aardbevingsproblematiek moeten de woningen plaatsmaken voor nieuwbouw. Op dit moment worden gas-, elektra- en watermeters verwijderd en wordt het aanwezige asbest door Rozeboom Sloopwerken gesaneerd. Medio april wordt gestart worden met de sloop van het complex. 

De nieuwbouw gaat uit twee woonblokken van twee bouwlagen met in totaal 22 appartementen bestaan. Er is een lift aanwezig, zodat de woningen generatiebestendig zijn. De appartementen zijn energieneutraal en hebben drie kamers, waarvan twee slaapkamers. Daarnaast heeft elk appartement een balkon of buitenruimte en beschikt deze over een eigen berging op de begane grond.

Laura Broekhuizen, directeur-bestuurder van Groninger Huis, is enthousiast over de plannen. ,,Samen met een klankbordgroep van bewoners hebben we dit ontwerp van Martini-architekten gekozen. Iedereen was erg positief. Het is dan ook niet voor niks dat twaalf huishoudens ervoor hebben gekozen straks terug te keren naar de nieuwbouw.” 

Tot de nieuwbouw klaar is, wonen de voormalige bewoners tijdelijk in een wisselwoning. Naar verwachting wordt de nieuwbouw in het tweede kwartaal van 2023 opgeleverd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding