Loodskotter Eems No. 1.
Loodskotter Eems No. 1.

Dagtochten op Loodskotter Eems No.1

Algemeen

DELFZIJL - Loodskotter Eems No.1 biedt komende maanden enkele dagtochten aan. Iedereen die graag eens op dit bijzondere schip wil meevaren, kan zich nu (individueel) inschrijven voor een zeiltocht. 

Er zijn twee verschillende tochten: een dagtocht naar Emden en een vaartocht met een natuurgids naar de Dollard. Beide avonturen vertrekken vanaf de drijvende steiger tegenover hotel/restaurant de Boegschroef (Handelskade West 12, Delfzijl).

Met deze tochten willen de vrijwilligers van de Loodskotter Eems No.1 meer mensen in contact brengen met het varen op de kotter. Het schip is in 2004 te water gelaten en is het resultaat van een werk-leerproject van de Stichting Mens & Werk. Het doel van de Loodskotter is de maritieme geschiedenis van de haven van Delfzijl levend houden. Een actieve groep vrijwilligers houdt het schip in de vaart.

De afgelopen twee jaar zorgde corona ervoor dat veel vaartochten niet door gingen. Maar de vrijwilligers van de Loodskotter hebben niet stilgezeten. Het schip is uit het water geweest zodat het onderwaterschip geschilderd kon worden. Masten zijn eraf gehaald en volledig in de lak gezet. Kortom, het schip is weer klaar om hét  (vlaggen)schip te zijn voor de gemeente Eemsdelta en haar inwoners.

Het zeilschip kan -met schipper- worden gehuurd voor bijvoorbeeld bedrijfs- of         familiebijeenkomsten, uitjes met groepen, asuitstrooiïngen of als vergaderlocatie. Om meer mensen de mogelijkheid te bieden en vaartocht te beleven op de Loodskotter, biedt men nu twee dagtochten aan. 

Dagtocht Emden

Bij de dagtocht naar Emden vertrekt men om 09:00 uur en komt men aan het begin van de middag aan in het centrum de Duitse havenstad. Passagiers hebben vervolgens tot 15:30 uur de tijd om de stad te verkennen. Dan wordt weer teruggezeild naar  Delfzijl waar rond 18:30 uur wordt afgemeerd. De         vaardagen zijn vrijdag 20 mei, vrijdag 17 juni, vrijdag 8  juli en vrijdag 19 augustus.

Vaartocht Dollard

Tijdens deze vier uur durende tocht wordt met een natuurgids de Dollard verkend. Dit is een uniek natuurgebied op de grens van Nederland en Duitsland en een geliefde plek voor veel bijzondere wad- en watervogels. Ook zeehonden voelen zich hier thuis.Het vertrek is om 10:00 uur en om 14:00 uur is men weer terug in dehaven van Delfzijl. Deze tocht vertrekt op zaterdag 21 mei, zaterdag 23 juli en zaterdag 27 augustus.

Aanmelden voor beide tochten kan via  info@loodskotter.nl. Meer informatie staat op de site www.loodskotter.nl.