Kringloopwinkel Abel Tasman in Farmsum.
Kringloopwinkel Abel Tasman in Farmsum.

Kringloopwinkel Abel Tasman viert jubileum met loterijactie

Algemeen

FARMSUM - Kringloopwinkel Abel Tasman in Farmsum bestaat 25 jaar. Dit wordt gevierd met een speciale loterijactie.

Van 28 april tot en met 2 mei krijgen klanten bij besteding vanaf 10 euro een lot. Op dinsdag 3 mei worden de lootjes getrokken. De hoofdprijs is een tv, de tweede prijs een radio en de derde prijs een airfryer.

De kringloopwinkel is een kwart eeuw geleden klein begonnen met vier vrijwilligers. Dit waren Mena Veenhuis, Zus Sligter, Frits Huizenga en Willem Kapma. De organisatie groeide en is meerdere malen verhuisd naar een groter pand. Nu is de winkel te vinden aan de Rondeboslaan 20 in Farmsum. Het medewerkersbestand is inmiddels uitgebreid naar 30 vrijwilligers en 3 parttimers met een vast dienstverband. 

Het aanbod is divers met een ruime keuze aan boeken, meubels, kasten, bedden, witgoed, verven en beitsen, eigenlijk alles om een complete woning in te richten. Tevens heeft men modieuze, nette, gebruikte kleding. Kleding die niet kan worden verkocht gaat naar een recyclingbedrijf.

Wie van z’n oude spullen af wil, kan de goederen komen brengen maar ze kunnen ook worden opgehaald tegen een geringe vergoeding. Het spreekt vanzelf dat alles in goede staat moet zijn. Bijzonder bij deze kringloopwinkel is dat de mogelijkheid bestaat om de goederen ook voor de inbrenger te verkopen. 

De medewerkers van Abel Tasman vinden het belangrijk om zich in te zetten voor goede doelen. Een gedeelte van de opbrengst van de winkel gaat daarom naar allerlei nationale en internationale hulporganisaties. Er is ook aandacht voor instellingen in de eigen regio. Zo worden jaarlijks donaties gedaan aan onder andere de voedselbank en Stichting Kerk in actie Delfzijl.

Parkeren bij de winkel is gratis. Abel Tasman is geopend op maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur of kijk op www.kringloopwinkelabeltasman.nl.