Jan en Diny Stoter, samen met loco-burgemeester Jan Menninga.
Jan en Diny Stoter, samen met loco-burgemeester Jan Menninga.

Lopsters vieren 60-jarig huwelijksfeest

Algemeen

LOPPERSUM - Jan en Diny Stoter uit Loppersum hebben woensdag hun 60 jarig huwelijksfeest gevierd. Ze kregen onder anderen bezoek van loco-burgemeester Jan Menninga.

Menninga kwam uiteraard met bloemen naar de Molenstraat in Loppersum om het diamanten paar namens de gemeente Eemsdelta te feliciteren. Het werd een gezellig koffiebezoek, waarbij heden en verleden uitgebreid de revue passeerden. 

Jan Stoter is tijdens zijn werkzame leven altijd actief geweest als vrachtwagenschauffeur. Tot aan zijn pensioen was hij werkzaam bij wegenbouwbedrijf Gruno in Tynaarlo. Stoter kent daardoor het wegennetwerk in het Noorden op zijn duimpje en was op veel plaatsen betrokken bij de aanleg. 

Diny Stoter-van Dijken heeft tot aan haar trouwen gewerkt als hulp bij de familie Nanninga-de Weerd in Stedum. Daarna zorgde zij voor de eigen kinderen. Het echtpaar heeft twee zonen, vier kleinkinderen en één achterkleinkind.

Dat er een feestje gevierd werd bij de familie Stoter was overigens voor iedereen goed zichtbaar. De woning van het diamanten paar was uitgebreid versierd. Niet alleen met ballonnen, de Nederlandse driekleur en het  getal 60 in blaascijfers, ook was een levensgrote trouwfoto van Jan en Diny bij de voordeur geposteerd.