Uiteraard kon er tijdens de sportweek in Eemsdelta ook worden gevoetbald (foto Huis voor de Sport).
Uiteraard kon er tijdens de sportweek in Eemsdelta ook worden gevoetbald (foto Huis voor de Sport).

Sportweek Eemsdelta laat jeugd het plezier van sporten beleven

Algemeen

EEMSDELTA - Vijfduizend leerlingen van 21 basisscholen uit de gemeente Eemsdelta hebben de afgelopen week deelgenomen aan de Nationale Sportweek. Op zeven locaties in de gemeente vonden geslaagde sportdagen plaats en beleefden kinderen hoe leuk het is om te sporten.

De sportdagen werden georganiseerd door het Beweegteam Eemsdelta, bestaande uit sportcoaches van Huis voor de Sport Groningen en vakdocenten van Marenland & NoordkwartierDe start van de week vond plaats in Middelstum, waar wethouder Jan Menninga, Karin Zwart (directeur Huis voor de Sport Groningen) en Henk Huberts (bestuurder van Noordkwartier) gezamenlijk de aftrap gaven.

Doel van de sportdagen was plezier hebben in bewegen op elk niveau, kennis maken met nieuwe sporten en samen bewegen. Dat lukte uitstekend en leidde tot veel enthousiasme bij de schooljeugd. Zij kunnen de kennismaking met diverse sporten nu verlengen via Sporthopper Eemsdelta.

Sporthopper Eemsdelta biedt op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om goedkoop of gratis kennis te maken met veel verschillende sporten in de gemeente Eemsdelta. Inschrijven voor een sport of activiteit in de buurt kan nog tot en met 4 oktober aanstaande. Het volledige aanbod is te vinden op www.eemsdeltabeweegt.nl.