Afbeelding

Hinderapp voor inwoners van Eemsdelta

Algemeen

EEMSDELTA - Inwoners van de gemeente Eemsdelta kunnen vanaf nu gebruik maken van een nieuwe Hinderapp. Daarmee kunnen ze eenvoudig zien waar in hun omgeving geur- en geluidsoverlast is gemeld. 

In de app is meteen te zien of de geur- of geluidsoverlast al gemeld is en waar het wordt ervaren. Is de overlast nog niet gemeld? Dan kan dit makkelijk en snel via hinderapp.nl. Men dient dan wel over een account te beschikken. Dit kan gratis worden aangemaakt. Na het inloggen kan worden aangegeven waar precies de overlast wordt ervaren. Gaat het om een milieuklacht, dan wordt de klager via de app op de hoogte gehouden.

De Hinderapp is ontwikkeld door de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland, provincie Groningen en Omgevingsdienst Groningen (ODG). Het is een middel om de omgeving veiliger en schoner te houden. De informatie die via de Hinderapp binnenkomt, is ook te zien op de website destaatvangroningen.nl. Hier staat informatie in cijfers en op kaarten over bijvoorbeeld het milieu in de provincie Groningen. 

Het blijft ook mogelijk om via de telefoon melding te doen van geur- of geluidsoverlast van bedrijven. Hiervoor kan gebeld worden naar de Milieuklachtenlijn van de ODG via telefoonnummer 050 318 00 00.

De Hinderapp is niet te downloaden, maar op hinderapp.nl is uitleg te vinden over het toevoegen van de app aan het startscherm (onder info - instructies).