Afbeelding

Zorgcoöperatie Loppersum ziet af van buurtcontactpersonen

Algemeen

LOPPERSUM - Zorgcoöperatie Loppersum ziet af van haar plan om buurtcontactpersonen aan te stellen in alle tien wijken in het dorp. Er blijkt te weinig belangstelling voor het initiatief.

Zorgcoöperatie Loppersum telt bijna 600 leden en is opgericht om het wonen in Loppersum aangenaam te maken. Behalve problemen rondom aardbevingen en versterking, kan dit bijvoorbeeld gaan om het tegengaan van eenzaamheid. Het streven is om met alle Lopsters samen oplossingen te vinden, zodat niemand buiten de boot valt. 

De aanstelling van buurtcontactpersonen was een nieuw initiatief van de zorgcoöperatie. Zij zouden moeten dienen als aanspreekpunt bij vragen en het verder op weg helpen bij problemen. Hierover zijn vijf informatieavonden georganiseerd. ,,Het waren prettige en informatieve avonden waarbij veel zorgen over de leefbaarheid werden gedeeld. Helaas hebben we moeten constateren dat er voor de aanstelling van buurtcontactpersonen te weinig belangstelling en draagvlak was’’, aldus de coöperatie. In januari werd gesproken met de kerken, verenigingen en andere organisaties in het dorp. Ook daar waren niet genoeg mensen warm te maken voor het plan.