De 102-jarige mevrouw Uilhoorn-Bos wordt uitgebreid gefeliciteerd.
De 102-jarige mevrouw Uilhoorn-Bos wordt uitgebreid gefeliciteerd.

Inwoonster Meedhuizen bereikt ijzersterke leeftijd van 102 jaar

Algemeen

MEEDHUIZEN - Mevrouw Uilhoorn-Bos in Meedhuizen heeft maandag haar 102e verjaardag gevierd. Ze werd onder anderen gefeliciteerd door burgemeester Ben Visser die op bezoek kwam.

Mevrouw Uilhoorn-Bos werd geboren in 1921 in Spijk. Ze is meerdere malen verhuisd en heeft onder andere in Appingedam, Sappemeer, Zuidbroek en Delfzijl gewoond. Sinds het overlijden van haar echtgenoot in 2010 woont zij samen met haar dochter in Meedhuizen. Naast deze dochter heeft de ijzersterke inwoonster van Meedhuizen twee kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. 

De ouders van mevrouw Uilhoorn-Bos hadden een slagerij in Spijk. Hier deed zij allerlei werkzaamheden om haar ouders te ondersteunen. Tevens ging ze twee dagen in de week naar de huishoudschool. In 1949 trouwde ze met Anno Reinder Uilhoorn. Na haar het huwelijk heeft mevrouw Uilhoorn-Bos zich gericht op het eigen huishouden.

De 102-jarige houdt van legpuzzels, woordzoekers en mag ze ook graag een spelletje rummikub doen. Daarnaast leest ze veel en kijkt ze graag televisie. Mevrouw doet alles nog zelfstandig en slaapt boven. Van een traplift of rollator moet zij niets weten, want ‘dat is iets voor oudere mensen’. Op de vraag wat iemand moet doen om zo oud te worden, zegt ze: ‘gewoon blijven ademhalen’.