Afbeelding

Cadanz Welzijn ziet steeds meer gedrags- en taalproblemen bij burenruzies

Algemeen

EEMSDELTA - Cadanz Welzijn maakt zich zorgen over de groei in complexe gedrags- of taalproblemen bij burenruzies. Volgens de welzijnsorganisatie, actief in de gemeente Eemsdelta, is dit nu al bij een kwart van de gevallen aan de orde.

Cadanz Welzijn heeft een afdeling Buurtbemiddeling. De medewerkers organiseren en begeleiden gesprekken tussen buren die door onenigheid geen goede verstandhouding met elkaar hebben. Via de gesprekken wordt geprobeerd dit op te lossen en vaak lukt dit en verbetert de woonsfeer in de buurt. 

,,Door elkaar begeleid te ontmoeten en te leren kennen, is het makkelijker om met eventuele overlast om te gaan. Kennis over de ander leidt tot begrip en respect voor elkaar. Waar voorheen overlast werd ervaren, zie je tijdens een bemiddelingsgesprek dat mensen elkaar beter gaan begrijpen’’, aldus de ervaring van Cadanz. 

Het team Buurtbemiddeling zegt in 68 procent van de gevallen een bemiddeling met een goed resultaat af te sluiten. Maar er zijn zorgen over het groeiende aantal mensen met complexe problemen die bij burenruzies betrokken is. Het gaat volgens Cadanz om ‘kwetsbare mensen met bijvoorbeeld psychosociale en/of taalproblemen’. Hierdoor wordt het moeilijker om tot oplossingen te komen, zo laat de welzijnsorganisatie weten.

Inwoners van Eemsdelta die problemen hebben met hun buren en meer informatie willen over buurtbemiddeling, kunnen bellen met 0596 745024 of een mail sturen naar info@cadanzwelzijn.nl.