Afbeelding

SGV pakt tweede periode met 4-0 zege

Sport

SCHILDWOLDE - SGV heeft dinsdagavond beslag gelegd op de tweede periode. Op het eigen complex in Schildwolde werd met 4-0 gewonnen van Warffum. Dat was ruim voldoende om de tussentitel binnen te slepen.

Sportpark ‘Onder de Juffer’ was dinsdag ‘the place to be’ in de omgeving van Schildwolde. Naar schatting 200 tot 250 supporters zagen de plaatselijke voetbalvereniging zegevieren.

Zoals wel vaker dit seizoen schoot SGV uit de startblokken. Na ruim een minuut kon er al gejuicht worden nadat Jelte Bos de gastheren op een 1-0 voorsprong had gezet. Een corner van Eelke Wijnsma werd door Jesse Roelfsema op het doel van voormalig SGV-keeper Dick Voorma gekopt. De rebound werd vervolgens alsnog doeltreffend binnen gekopt door Bos.

Een paar minuten later kon dezelfde speler bijna zijn tweede treffer vieren, maar zijn kopbal vanuit een vrije trap van Jos Hoeksema verdween net naast. Aan de andere kant kwam Warffum na een kleine tien minuten gevaarlijk door en schoot aanvoerder Stefan van den Berg in het zijnet.

In de 12e minuut was het wederom Jelte Bos die scoorde voor SGV. Een strakke lage voorzet van Stan van den Berg kwam, mede door een slim overstapje van Jos Hoeksema, bij de tweede paal. Hier stond Bos klaar om z’n linkervoet tegen het speeltuig te zetten en de voorsprong te verdubbelen.

Het was met name aan Warffum-keeper Dick Voorma te danken dat de voorsprong niet opliep. Meerdere grote kansen werden door de goalie onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant had SGV-keeper Marijn Jager een rustige avond.

Na een klein half uur leek SGV weer te kunnen juichen, maar Jos Hoeksema stond buitenspel toen Stan van den Berg de bal slim doorspeelde met de hak. De treffer van Hoeksema werd terecht geannuleerd. Ook Stan van den Berg stuitte vervolgens op de keeper en Jesse Roelfsema kopte een corner naast. De grootste kans voor rust kwam op naam van de mee opgekomen linksback Jasper Boonstra, die het voor elkaar kreeg om de bal van dichtbij over een leeg doel te werken.

Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde. Onder luide aanmoedigingen van het publiek was SGV de bovenliggende ploeg. In de 50e minuut leek Marten Donkerbroek zijn eerste treffer te maken, maar wederom was het Voorma die redding bracht. Er volgde een aantal corners, maar ofwel het vizier was niet goed afgesteld ofwel Voorma deed wat hij moest doen.

Voor SGV was het zaak om Warffum niet terug in de wedstrijd te laten komen. Een schot uit de tweede lijn werd klemvast gepakt door Marijn Jager, die voor de derde wedstrijd op rij de nul wist te houden. Na ruim een uur spelen zorgde Luca van Loenen voor de verlossende derde goal namens de thuisclub. Over de rechterzijde dribbelde Van Loenen op snelheid langs meerdere Warffum spelers en hij omspeelde vervolgens ook de keeper om daarna binnen te schieten.

In de 70e minuut werd er een overtreding gemaakt op de goed spelende Robert Kluppel. De toegekende vrije bal werd opgeëist door aanvoerder Hoeksema, die de bal langs de muur in de hoek schoof en zodoende de 4-0 in de boeken schoot. Daarna werd er niet meer gescoord op het sfeervolle sportpark. Grote kansen waren er nog wel, met name in blessuretijd.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tiendeveen, die een groot compliment verdient voor zijn optreden, barstte het feest los in Schildwolde. De tweede periode werd op overtuigende wijze binnengehaald en een feest was daarom ook op z’n plaats. In de kantine was het dringen geblazen en was het drukte alom voor kantinebeheerder Ibo Heeres en de overige barmedewerkers. Het zou uiteindelijk tot in de vroege uurtjes duren tot de rust weerkeerde aan de Singel in Schildwolde. Een groot deel van de selectie zette het feest vervolgens nog voort in de stad.