Afbeelding

Remise Siddeburen: 2-2

SIDDEBUREN - Siddeburen-trainer Auke Birza heeft aan de uitwedstrijd tegen HSC een dubbel gevoel overgehouden. ,,Een goed gevoel over het op de mat gelegde voetbal, maar we hebben onszelf wel tekort gedaan.” Hij zag zijn ploeg gelijk spelen.

In de eerste tien minuten kwamen de gasten goed weg, maar daarna kregen ze meer grip op het duel. Julian Pot zag een inzet via de vingers van de HSC-doelman nog net over de doellat gaan, maar rond het half uur kon Björn Puister na een prachtige pass van Maurice Jonkman de 0-1 binnen koppen. Na de thee liet HSC Siddeburen het spel maken en waren er kansen voor Björn Puister en Gialt Faber. Vanaf elf meter schoot Ruben van der Ploeg de 0-2 binnen, maar in de slotminuten scoorde HSC uit een vermeende buitenspelsituatie de 1-2 en in de allerlaatste minuut ging het toch nog mis en viel ook nog de 2-2. De arbiter van dienst deelde maar liefst 12 gele kaarten uit, waarvan twee dubbel, dus rood. Eén van de slachtoffers was Siddebuurster Maurice Jonkman. Komende zondag is Siddeburen vrij. De eerstvolgende wedstrijd is donderdag 12 mei tegen SVZ.