De ZEC-defensie heeft de handen vol aan Diederik Top van GEO.

GEO doet zichzelf tekort in Zandeweer; Siddeburen langs TEO

Sport

ZANDEWEER - In het uitduel tegen ZEC stond GEO bij rust met 0-2 voor, maar uiteindelijk werd het nog 2-2. Siddeburen heeft een krappe 1-0 overwinning geboekt op TEO dankzij een doelpunt halverwege de 1e helft van Julian Bijman.

De 2-2 van GEO bij ZEC had gemakkelijk ook 2-4 kunnen zijn, want enkele honderd procent kansen voor GEO werden niet in treffers omgezet, vooral door knappe reddingen van ZEC-doelman Nick Blok.

GEO wordt nog steeds geplaagd door ziekte en blessures en moest zaterdag zes vaste waarden thuislaten. Toch kwam de ploeg van trainer Leendert Nieboer al in minuut vijf op voorsprong. De razendsnelle Peter van der Veen ontsnapte namens GEO op rechts aan zijn directe tegenstander en kon een voorzet op maat afleveren op Bart van der Tuuk, die met een dodelijk schot ZEC doelman Nick Blok kansloos liet. Het was zijn dertigste (!) competitietreffer.

ZEC kon in deze fase nauwelijks gevaar stichten. Het meest memorabele was een bal op de doellat boven GEO-doelman Oscar Heslinga, maar die kwam van het hoofd van GEO-verdediger Tjeerd Drabe.

Rond het half uur verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Na een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Peter van der Veen en vanaf een meter of twintig liet hij de ZEC-doelman kansloos.

Al snel na de doelwisseling scoorde Robin Stoter voor ZEC de aansluitingstreffer. Hij stond duidelijk in buitenspelpositie maar de bal kwam van de voet van een GEO-speler die in een poging om het gevaar te keren strafbaar buitenspel ophief.

In het vervolg had GEO enkele grote kansen, maar de klasse vooral van ZEC-doelman Blok voorkwam succes. Het mooiste moment volgde toen Peter van der Veen er voor GEO aan de linkerkant vandoor ging, op de rechterkant Diederik Top bediende die op zijn beurt teruglegde op Bart van der Tuuk. Zijn schot was zuiver in de linker hoek, maar met een prachtige actie wist Nick Blok er nog een hand tegen te krijgen en daarmee zijn ploeg op de been te houden. In minuut 85 wist ZEC na een hoekschop de bal nog binnen te werken: 2-2.

GEO reist zaterdagmiddag af naar Eenrum voor een duel tegen de plaatselijke voetbaltrots.

Siddeburen

Siddeburen kwam op eigen veld tegen TEO prima uit de startblokken. De spelers wisten elkaar met mooi combinatievoetbal goed te vinden. Dit leidde tot enkele kansjes die in eerste instantie  zonder succes bleven, totdat Julian Bijman zich knap vrijspeelde in de zestien en de 1-0 op het scorebord wist te brengen. TEO was en keer gevaarlijk, maar Siddeburen keeper Bas Bulthuis redde knap.

Na de pauze hetzelfde wedstrijdbeeld, maar de kansen die Siddeburen wederom wist te scheppen, werden op miraculeuze wijze niet verzilverd. In de slotminuten kwam TEO nog tot een paar gevaarlijke aanvallen waarbij in de laatste seconde Bas van de Hoek, die al een keer uit buitenspelpositie scoorde, voor een leeg doel de paal trof.

Siddeburen mag het komende zaterdag opnemen tegen het hooggeklasseerde De Fivel uit Zeerijp.