Afbeelding

Nederlagen voor GEO en SGV

BEILEN - GEO kon zaterdag vanwege de absentie van acht selectiespelers maar amper een elftal op de been brengen en nam vijf spelers van het derde elftal mee naar Beilen. Toch werd goed partij geboden aan de thuisploeg. Het werd 4-3. SGV creëerde in de thuiswedstrijd tegen VV Westerkwartier wel kansen, maar het mankeerde aan de afwerking en het werd uiteindelijk 1-3.

Ondanks de personele problemen kwam GEO tegen Beilen wel op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Erik Kappetijn en Aron van Geffen. De laatste moest zich kort na zijn treffer laten vervangen vanwege een pijnlijke lies en Kappetijn zou later uitvallen met enkelproblemen.

Tegenstoot

Na een kansrijke maar mislukte aanval van GEO was er een snelle tegenstoot waaruit Beilen de 1-2 scoorde en twee minuten later werd het 2-2 door een onnodig weggegeven strafschop. De 3-2 voor Beilen was een kopie van hun eerste treffer. In de tweede helft kwam GEO toch weer terug op 3-3. Uit een onnodig weggegeven hoekschop door GEO maakte Beilen er uiteindelijk toch nog 4-3 van.

In Schildwolde had Westerkwartier met enkele individueel goede spelers het eerste half uur het betere van het spel en kwam het op 0-1 doordat twee SGV-verdedigers tevergeefs op elkaar rekenden. Niet lang daarna zorgde Jasper Boonstra voor de gelijkmaker en tot de rust bleef het 1-1. Na de rust veel regen en weinig voetbal. Uit een slecht weggewerkte hoekschop scoorden de gasten de 1-2 Om toch voor een punt te gaan nam SGV risico’s. Dat leidde niet tot resultaat, maar wel tot de derde tegentreffer.