Wagenborger Jaap Enderlé in duel met een speler van Noordpool.

Nederlagen Wagenborger Boys en Siddeburen; winst voor SGV

UITHUIZEN - Wagenborger Boys heeft het tweede elftal uit de competitie genomen. Het rare competitieverloop had ook hier een ware blessuregolf veroorzaakt. Zodoende werd zaterdag met drie spelers van het tweede en een speler van 35+ in Uithuizen aangetreden tegen Noordpool.

Tijdens de warming-up haakten twee man af en in het eerste kwartier hadden de Boys daardoor moeite om in het ritme te komen. Daarna ging de wedstrijd gelijk op en waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Noordpool kwam op 1-0 uit een corner.

Na de rust was er een aandringend Noordpool, maar de bezoekers knokten voor elke meter. Door moegestreden spelers naar de kant te halen, probeerden de Boys nog wat te forceren maar helaas ging het mis met de net ingebrachte Michel Dammer. Door een botsing met de keeper van Noordpool moest hij na vijf minjuten met een gebroken sleutelbeen het veld al weer verlaten. Ook de keeper van Noordpool kon niet verder spelen. Uiteindelijk was het Noordpool dat vlak voor tijd de 2-0 op het scorebord liet zetten.

Bij Wagenborger Boys is er ondanks de nederlaag toch sprake van een goed gevoel. De kenners vinden dat er gesproken mag worden van en teamprestatie van formaat doorat team en staf zo goed met tegenslagen zijn omgegaan.

SGV

SGV was in het uitduel tegen Ezinge, zoals vooraf verwacht, de bovenliggende partij. Uiteindelijk moest er een dood spelmoment aan te pas komen om de wedstrijd open te breken. Een vrije bal van Jasper Boonstra kon in de 16 meter aangenomen worden door Jelte Bos, die de bal liet vallen voor de inkomende Luca van Loenen die met een droge knal de 0-1 binnen schoot.

Veel meer dan dat brachten beide teams niet en er zou in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moeten worden. Met een tweetal wissels werd het middenveld bij SGV anders neergezet. Jos Hoeksema schoot vanuit de draai de 0-2 binnen en Luca van Loenen zorgde voor de 0-3. Zijn aanname achter het standbeen langs was al een kunstwerk op zich, maar ook zijn kiezelharde schot in de korte hoek mocht er wezen. SGV vergat verder uit te lopen en moest tot de 79e minuut wachten op de vierde treffer. Met een goed geplaatst boogballetje maakte Jelte Bos zijn 10e treffer van het seizoen. Aan het einde van de wedstrijd wist Ezinge nog een tweetal treffers te noteren zodat het uiteindelijk nog 2-4 werd.

Siddeburen

In de wedstrijd tegen kampioen Corenos wilde Siddeburen de huid duur verkopen. Aanvankelijk was Corenos niet in staat het grote krachtsverschil in kansen om te zetten, maar uit een vrije bal op de rand van het strafschopgebied werd het ietwat gelukkig toch 1-0. Dit leek lange tijd de einduitslag te worden, maar via oud-Corenos speler Gerry Winkel kwam Siddeburen onverwacht op de 1-1 en dit werd gevierd als een overwinning. Maar als kampioen kon Corenos dit niet natuurlijk over zijn kant laten gaan en dus gaf de thuisclub nog even extra gas. Dat resulteerde in een 4-1 eindstand. Siddeburen wacht zaterdag opnieuw een moeilijke klus tegen ZEC.