SGV-er Jelte Bos kopt tegen Wagenborger Boys de 2-0 binnen.

SGV pakt periodetitel, DVC Appingedam onderuit in Niekerk

REGIO - In de midweekse inhaalwedstrijd tegen Warffum, dat op twee paasdag verstek liet gaan, won SGV op eigen veld met 4-0 en verzekerde zich daarmee van nacompetitie. Zaterdag werd het nog eens dunnetjes overgedaan met een 7-0 zege op Wagenborger Boys. DVC Appingedam ging onderuit tegen Niekerk.

Voor een kleine 250 toeschouwers schoot SGV tegen Warffum uit de startblokken. Na ruim een minuut kon er gejuicht worden nadat Jelte Bos de gastheren op een 1-0 voorsprong had gezet. Aan de andere kant kwam Warffum na een kleine tien minuten gevaarlijk door en schoot aanvoerder Stefan van den Berg in het zijnet.

In de 12e minuut was het wederom Jelte Bos die na een slim overstapje van Jos Hoeksema scoorde voor SGV. Het was met name aan Warffum-keeper Dick Voorma te danken dat met deze stand uiteindelijk de rust gehaald werd, want meerdere grote kansen werden door de goalie onschadelijk gemaakt. SGV-keeper Marijn Jager had een rustige avond.

Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde. Onder luide aanmoedigingen van het publiek was SGV de bovenliggende ploeg. Na ruim een uur spelen zorgde Luca van Loenen voor de verlossende derde goal namens de thuisclub. Over de rechterzijde dribbelde Van Loenen op snelheid langs meerdere Warffum-spelers en omspeelde hij vervolgens ook de keeper om de bal daarna binnen te schieten.

In de 70e minuut volgde een vrije trap voor SGV waaruit aanvoerder Hoeksema de bal langs de muur in de hoek schoof en zodoende de 4-0 in de boeken schoot. Er zou niet meer gescoord worden op het sfeervolle sportpark, grote kansen waren er nog wel. Met name in blessuretijd waren er nog tal van kansen, maar waar de ene SGV’er naast schoot, schoot de ander voorlangs en waar er wel op het doel geschoten werd, stond de Warffum-sluitpost op z’n plek. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tiendeveen barstte het feest los in Schildwolde. De tweede periode werd op overtuigende wijze binnengehaald en een feest was daarom ook op z’n plaats.

Zaterdag won SGV eenvoudig met 7-0 van Wagenborger Boys. Meestal zijn wedstrijden tussen SGV en Wagenborger Boys beladen duels met veel strijd, pittige duels en overtredingen maar altijd wel met veel energie. Wagenborger Boys kon zaterdag de energie niet opbrengen en SGV had, gezien het scoreverloop, een makkelijke middag. Alleen Johan Lubbers verscheen twee keer alleen voor de SGV-doelman, maar verzuimde het af te maken. Doelpuntenmakers van SGV waren Luca van Loenen (3x), Jelte Bos (3x) en Hendrik Boven.

DVC Appingedam

In Niekerk was DVC Appingedam ruim een half uur de betere ploeg en kwam het door een vrije trap van Devante de Windt zelfs op een 0-1 voorsprong. Maar nog voor de rust scoorde Niekerk binnen twee minuten drie keer. Het eerste kwartier van het tweede bedrijf voorkwam doelman Olaf Kiewiet meer tegentreffers en Roy Eissens bepaalde uit een penalty de eindstand op 3-2.