Afbeelding

Ongelukkige nederlaag Wagenborger Boys: 2-3

WAGENBORGEN - In Wagenborgen hebben de plaatselijke Boys zaterdag een ongelukkige nederlaag geleden. Een kwartier voor het einde stond de thuisploeg nog met 2-0 voor, maar vervolgens kon Stedum toch nog drie keer scoren.

Het bleef lang 0-0. Door veel foute inspeelballen van Stedum had de thuisploeg de overhand, maar ook de thuisploeg was slordig in balbezit. Pas in de slotminuut van het eerste bedrijf kwam de thuisploeg op voorsprong. Erik Kort profiteerde van een verdedigingsfout van de gasten en scoorde de 1-0 en met die stand op het scorebord brak de rust aan.

Wissels

Na de doelwisseling paste Stedum twee wissels toe en kwam daardoor wat beter in de wedstrijd. De voorsprong van de gastheren werd in minuut 77 verdubbeld toen de bal door de Stedumer doelman werd weggewerkt, maar vanaf de rug van verdediger Stijn Hamstra in eigen doel plofte. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld maar het venijn zat in de staart.

Uit een scrimmage wist Siebrand Dijkema de aansluitingstreffer te scoren en snel daarna leverde een omstreden handsbal in het Wagenborger strafschopgebied de Stedumers een penalty op. De veroorzaker van de strafschop, Klaas Jan Nieland, verklaarde achteraf de bal wel op de arm te hebben gekregen maar die strak langs het lichaam te hebben gehouden. De strafschop werd benut. Uit een hoekschop was het de vrijstaande Matthijs Colstee die de winnende voor Stedum binnen schoot.