SGV-er Rutger Drewel probeert Corenos-spits Lars Baar in bedwang te houden.
SGV-er Rutger Drewel probeert Corenos-spits Lars Baar in bedwang te houden.

SGV ziet tegenstander Corenos kampioen worden; GEO gelijk

Sport

SCHILDWOLDE - SGV heeft zaterdag op eigen veld met 0-2 verloren van Corenos dat daarmee kampioen werd omdat GEO twee punten afsnoepte van De Fivel, de enige ploeg die Corenos in theorie nog zou kunnen bedreigen. VVS en ZNC hielden elkaar in evenwicht: 3-3.

Op sportpark Onder de Juffer ontspon zich een wedstrijd tussen twee ploegen met een heel verschillende speelstijl. SGV speelde met veel mensen achter de bal en loerend op de counter. Corenos daarentegen zocht combinerend en vaak via de vleugels de aanval. Vroeg in het duel waren de beste kansen voor de thuisploeg. Jos Hoeksema ontsnapte aan de Corenos-defensie, maar zag zijn inzet gestopt door Corenos-doelman Mark Monden. 

Niet veel later was het Luca van Loenen die op de linker vleugel een lange rush ondernam, naar binnen sneed, maar in de korte hoek strandde op keeper Monden. Nadat Jos Hoeksema uit een hoekschop net naast had gekopt kwam er een einde aan het openingsoffensief van de thuisclub. Als daaruit gescoord was, zou de wedstrijd een heel ander aanzien hebben gekregen. 

Nu namen de bezoekers het initiatief over, maar enkele kansen leidden vooralsnog niet tot treffers. Vlak voor rust moest Corenos’ gevaarlijke spits Lars Baar zich door een enkelblessure laten vervangen.

Na de doelwisseling bleven de bezoekers aandringen en na ruim een uur leidde dat tot resultaat. Na een aanval door het centrum schoot Sven Knot de 0-1 binnen. Protesten van SGV bij de arbiter omdat de bal met de arm zou zijn meegenomen, haalden niets uit. Aan de andere kant werd Jos Hoeksema nog een keer gevaarlijk toen hij de bal ineens op de slof nam, maar over de deklat zag gaan. In de slotfase ontsnapte Marcel Dijkstra voor Corenos, kreeg de bal uit de kluts mee via de ver uitgekomen keeper en hij kon de 0-2 in een leeg doel schuiven.

SGV moet zaterdag naar Feerwerd voor de uitwedstrijd tegen Ezinge. Voor de bezoekers is het een wedstrijd zonder grote belangen, want de competitie is voor hen gespeeld. De aandacht is nu vooral gericht op de nacompetitie waar SGV zich al gekwalificeerd heeft.

In Garmerwolde wist GEO twee punten af te snoepen van De Fivel en dat was op basis van de hele wedstrijd terecht. Het werd 2-2. Voor GEO-trainer Leendert Nieborg kan de competitie niet snel genoeg afgelopen zijn. ,,We hebben al anderhalve maand niet getraind. Met twee wedstrijden per week en veel spelers met blessures was het niet verantwoord om op donderdag de mensen nog eens te belasten.” Zaterdag miste hij een karrenvracht aan eerste elftal-spelers en zaten er spelers van het derde elftal op de reservebank. Zij hadden daarvoor al een wedstrijd gespeeld. ,,Met enkelen moest ik in de kleedkamer zelfs kennismaken”, aldus de trainer. Tjeerd Vaatstra, een routinier die lang niet inzetbaar was geweest, moest fungeren als gelegenheidsdoelman. Na met 1-0 te zijn achter gekomen toonde GEO veerkracht en kwam de ploeg door een treffer van Bart van der Tuuk op 1-1.Tien minuten na de rust kwam GEO zelfs op voorsprong toen Peter van der Veen raak had geschoten. Halverwege het tweede bedrijf maakte De Fivel er nog 2-2 van.