Afbeelding

Meedhuizen pakt drie punten in extra tijd

Algemeen

MEEDHUIZEN - In de derby in Schildwolde tussen SGV en Meedhuizen waarin beide ploegen elkaar in evenwicht hielden wisselend op voorsprong kwamen, hebben de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind getrokken en wonnen met 3-4. SGV’er Jos Hoeksema scoorde in deze wedstrijd zijn driehonderdste treffer.

Al na 8 minuten keek SGV tegen een 0-1 achterstand aan door een treffer van Tiago Fernandes.. Meedhuizen was feller in de duels, waardoor SGV niet in zijn spel kon komen. Toch viel de 1-1. Jos Hoeksema schoot een vrije bal ineens op de goal en door het natte veld belandde de bal onder keeper Koen Nijp door in de goal.

Na een half uur kwam SGV dan toch met 2-1 voor, nadat een afvallende bal prima breed gelegd werd door Jelte Bos en Jos Hoeksema zijn 300e goal wist te maken.

Op slag van rust mocht Meedhuizen aanleggen voor een vrije trap, de bal verdween richting de kruising, maar met een uiterste krachtsinspanning wist de doelman Marijn Jager de bal uit de kruising te tikken.

In de rust moest Robert Kluppel, een belangrijke steunpilaar van SGV geblesseerd worden vervangen. In de tweede helft wist SGV ongeveer 20 minuten stand te houden, maar de onvermijdelijke goal viel en Tiago Fernandes was opnieuw de ‘dader’.

Een kwartier voor tijd konden de Meedhuizers vervolgens zo doorwandelen richting de goal van SGV waar doelman Jager in de korte hoek geklopt werd door de ingevallen Younes Cistti. Dan toch een mogelijkheid voor SGV om een puntje over te houden, maar een door Jos Hoeksema genomen strafschop belandde op de lat.

In de 88e minuut viel de 3-3 alsnog, een doorgekopte bal wordt door een Meedhuizer verdediger gepromoveerd tot doelpunt. Ver in blessuretijd krijgt SGV echter alsnog de deksel op de neus toen Larissa Meedhuizen naar de overwinning schoot.