Afbeelding

Delfzijlster is op zoek naar boomliefhebbers

Algemeen

DELFZIJL - Boomconsulent Jan Beekman uit Delfzijl is een actie gestart om het Netwerk Eemsdelta GROEN flink uit te breiden. Hij is op zoek naar mensen die net als hij begaan zijn met bomen.

Beekman is contactpersoon van de landelijke Bomenstichting voor de gemeente Eemsdelta. Hij zet zich in voor ‘een duurzame en boomrijke leefomgeving en het bevorderen van respect en aandacht voor bomen’. ,,Bomen leveren een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit en de leefomgeving. Ook bosstroken, bosjes, bermen, oevers en dergelijke zijn daarbij van belang’’, aldus de Delfzijlster, die op zoek is naar geestverwanten die zich binnen Netwerk Eemsdelta GROEN willen inzetten voor de jonge èn oude bomen in de nieuwe gemeente Eemsdelta. 

Van netwerkleden wordt verwacht dat ze informatie delen over bomen in hun buurt, dorp of langs fiets- en wandelroutes. Het kan dan gaan om zieke bomen, kap, snoei, het teveel of te weinig maaien van bermen en grasvelden, plannen voor nieuwe aanplant enzovoort. ,,Heb je groene ideeën, sluit je aan bij het netwerk’’, aldus Beekman. Hij is per e-mail bereikbaar op EemsdeltaGROEN@gmail.com. Het streven is te komen tot een gemeentedekkend netwerk.