Larim Sabani voor Meedhuizen in duel met Vincent Jonkman. Verder kijken vanaf links Kevin Reiffers, Tom Erents en Julian Bijman toe.

Siddeburen wint in Meedhuizen

Algemeen

De derby tussen Meedhuizen en Siddeburen zaterdag is in 2-3 geëindigd De thuisclub kwam nog wel terug van een 0-3 achterstand, maar daar bleef het ook bij.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het zaterdag een strijd tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Siddeburen begon scherp en dat resulteerde al snel in de 0-1, gemaakt door Egbert Bosma die de diepte werd ingestuurd en met een strak schot in de linker benedenhoek de keeper passeerde.

Meedhuizen probeerde iets terug te doen en Siddeburen werd teruggedrongen. Dit optische overwicht werd hen echter in de 20e minuut fataal toen wederom Egbert Bosma uit een scrimmage de 0-2 binnenschoot.

Meedhuizen bleef ondanks deze tegenvaller gewoon goed voetballen en Siddeburen moest alle zeilen bijzetten om de nul te houden. Zelfs toen Max Bulthuis 5 minuten voor rust met een prachtige schuiver ook nog de 0-3 maakte, wist iedereen bij Siddeburen dat de wedstrijd nog niet gespeeld was.

Siddeburen kwam wederom heel sterk uit de startblokken en had uit de legio kansen die ze kregen de 0-4 kunnen en moeten maken. Maar de mooiste kansen werden door Max Bulthuis, Egbert Bosma, Julian Bijman en Eduard Zuur niet verzilverd.

Toen Meedhuizen een kleine 20 minuten voor tijd uit een counter door Reyli Albertus de 1-3 maakte, voelden ze dat er meer in zat. Met kunst en vliegwerk wisten de Siddebuursters het porselein heel te houden. Dat was tot aan de 90e minuut, want toen sneuvelde toch het tweede kopje toen Reyli Albertus de bal op Kevin Reiffers kaatste, die voor de 2-3 zorgde. Dat was tevens de eindstand.