Afbeelding

Businessclub EemsDelta organiseert lijsttrekkersdebat

Algemeen

DELFZIJL - De Businessclub Delfzijl en ondernemersclub EemsDelta organiseren op maandag 16 november het grote Eemsdelta-verkiezingsdebat met alle lijsttrekkers van de toekomstige gemeente.

De Businessclub Delfzijl organiseert al 21 jaar, voorafgaand aan de verkiezingen op plaatselijk-, provinciaal- en landelijk niveau, een politiek debat. Dit debat is het grootste debat met de lijstrekkers van de tien partijen die op 18 november deelnemen aan de herindelingsverkiezingen van de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum. 

Alle partijen zijn aanwezig: Lokaal Belang Eemsdelta, Christen Unie, Gemeente Belangen Eemsdelta, VVD, PvdA, CDA, Seniorenpartij Eemsdelta, Jongerenpartij Eemsdelta, Groen Links en D66.

,,Het Eemsdelta verkiezingsdebat 2020 is essentieel voor de lokale democratie. Herindelingsverkiezingen zijn toch net even weer anders”, aldus Paul Nijburg, voorzitter van de Businessclub Delfzijl. In verband met de coronacrisis is het een debat zonder publiek. Normaal is een ieder welkom en komen er zo’n 300 personen af op het debat. 

Het debat is maandag echter wel te volgen via de eigen PC, telefoon of tablet. Zowel in Appingedam, Delfzijl eals Loppersum wordt het live uitgezonden op de gemeentelijk website en via Facebook (ondernemersclub EemsDelta). 

Ook is het debat nadien terug te zien op genoemde kanalen. Het lijsttrekkersdebat start om 19.00 uur. Wie vragen aan de lijstrekkers heeft, kan deze per mail sturen naar activiteiten@bcdelfzijl.nl of stellen via de Facebookpagina van ondernemersclub EemsDelta.