Afbeelding

Proeflessen bij zeilvereniging Schildmeer

Algemeen


STEENDAM - Zeilvereniging Schildmeer in Steendam wil jongeren enthousiast maken voor de zeilsport. Zo kunnen ze leren hoe ze in een eigen zeilbootje weg kunnen varen.

Om dat te bereiken kunnen ze drie proeflessen bij de zeilvereniging in Steendam krijgen. Tijdens deze proeflessen kunnen ze kennis maken met het zeilen in een kleine eenmansboot, de optimist.

De proeflessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De lessen op 11 en 25 april vinden plaats van 10.30 uur tot 12.00 uur. Op 18 april kunnen ze van 13.00 uur tot 14.30 uur varen.

Tijdens de lessen maken de liefhebbers kennis met de zeilboot en wordt er, in afwachting van de coronamaatregelen, een middag geoefend in het zwembad van Delfzijl. Tijdens de laatste proefles gaan de deelnemers met elkaar echt het water op. De kosten voor deze proeflessen bedragen in totaal tien euro en zijn geheel vrijblijvend.Een zwemdiploma is verplicht en ook is er tijdens de proeflessen een zwemvest van de vereniging beschikbaar. 

Eigen zeilkleding is niet nodig: een regenbroek, warme jas en stevige schoenen zijn voldoende. Voor meer informatie of voor opgave kan gemaild worden naar: training@zeilverenigingschildmeer.nl