De zes gezinswoningen in Opwierde Zuid die het hoogste punt hebben bereikt.
De zes gezinswoningen in Opwierde Zuid die het hoogste punt hebben bereikt.

Hoogste punt bereikt in Opwierde Zuid

Algemeen

APPINGEDAM - Woongroep Marenland bouwt momenteel 59 nieuwe huurwoningen in Opwierde Zuid in Appingedam. Onlangs is het hoogste punt van de eerste zes gezinswoningen bereikt.

Het feestelijke moment werd ter plekke gevierd met de circa 100 bouwvakkers. Dat gebeurde onder het genot van een hapje en een frisje, uiteraard geheel volgens de coronaregels.

Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum is verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe woningen. Het gaat om de tweede fase van het project, waarbij 51 gezins- en 8 levensloopbestendige huurwoningen gerealiseerd worden. De woningen zijn aardbevingsbestendig, gasloos en zeer energiezuinig. Ook worden er in deze tweede fase 39 koopwoningen gebouwd.

De bouw ligt goed op schema. De planning is dat de woningen vanaf het derde kwartaal van dit jaar in fasen opgeleverd worden. Ze vallen binnen het zogenaamde versterkingsprogramma. De oude woningen op deze plek zijn gesloopt en worden in opdracht van Nationaal Coördinator Groningen en Woongroep Marenland herbouwd.