De ondertekening van het contract (foto gemeente Eemsdelta).
De ondertekening van het contract (foto gemeente Eemsdelta).

De Zwarte Hond ontwerpt nieuw cultuurgebouw met plein in Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - Architectenbureau De Zwarte Hond mag het nieuwe cultuurgebouw met plein ontwerpen dat in de plaats komt van Theater de Molenberg in Delfzijl. De contracten zijn woensdag getekend. 

De Zwarte Hond leidt het ontwerpteam dat verder bestaat uit Theateradvies bv, Zonneveld Ingenieurs, DGMR, abtWassenaar en Vos Ontwerpstudio. Wethouder Meindert Joostens: ,,In het nieuwe cultuurgebouw krijgen Theater de Molenberg en de bibliotheek hun plek en wordt ruimte geboden voor activiteiten van het IVAK. Deze cultuurcluster levert niet alleen een positieve bijdrage aan de levendigheid van de binnenstad van Delfzijl, maar is er nadrukkelijk voor alle inwoners van de gemeente Eemsdelta.”

Het ontwerpteam is inmiddels aan de slag gegaan. Architect Erik Roerdink hierover: ,,Het ontwerpteam is goed op elkaar ingespeeld en heeft al vaker met elkaar samengewerkt. Bij het ontwerpen van het cultuurcluster vinden we het belangrijk om het karakter van de oude vestingstad te behouden en de nabijheid van de haven daarin te laten meebeleven. We zijn ervan overtuigd dat Delfzijl en de gemeente Eemsdelta zich kunnen verheugen op een prachtig gebouw, een levendig plein en een impuls voor stad en regio.” 

Het ontwerpteam gaat de komende tijd hun visie op het ontwerp verder uitwerken. Wat kan wel? Wat kan niet? Wat is financieel haalbaar? Direct omwonenden worden geïnformeerd over de plannen. Andere belangstellenden zijn ook welkom bij de presentatiebijeenkomsten die worden georganiseerd. Wie erbij wil zijn, kan zich aanmelden door een mail te sturen naar centrumzuidoost@eemsdelta.nl.