Jannet Bodewes & Band is een van de groepen die optreedt op Koningsdag in Delfzijl (eigen foto).
Jannet Bodewes & Band is een van de groepen die optreedt op Koningsdag in Delfzijl (eigen foto).

Koningsdag in Delfzijl: een dag boordevol feestelijkheden

Algemeen

DELFZIJL - Koningsdag in Delfzijl wordt zaterdag een dag boordevol feestelijkheden. In het centrum vinden verschillende oranje-activiteiten plaats, waardoor sprake zal zijn van een bruisend festijn. De organisatie belooft ‘plezier en vermaak voor jong en oud’. 

De traditionele vrijmarkt staat weer centraal. Iedereen krijgt hier de kans om zijn schatten te verkopen of juist nieuwe vondsten te bemachtigen. Dit jaar wordt de vrijmarkt extra speciaal door de inrichting van een aparte kindervrijmarkt, waar de jongste ondernemers hun waren kunnen aanbieden.

Voor de fijnproevers is er zaterdag het Festival van Smaak op plein de Molenberg. Hier zal een keur aan lekkernijen te proeven zijn. Van lokale lekkernijen tot exotische gerechten, er is voor elk wat wils.

Liefhebbers van muziek komen eveneens volop aan hun trekken. Er zijn diverse live optredens, verspreid over het hele centrum. Hierdoor is een op en top feestelijke sfeer gegarandeerd. Het muziekaanbod varieert van swingende bands tot soloartiesten. Muziek waarmee de straten gevuld worden en het publiek wordt opgevrolijkt. Er wordt van 12.30 tot 17.00 uur opgetreden door Red Sox, zanger Koen Kruit, de energieke band The Core en de betoverende Janet Bodewes & Band.

Het organisatiecomité heeft ook gedacht aan de jongste feestgangers. Op plein de Molenberg is er voor hen Kinderwereld, een waar paradijs met meerdere springkussens en een indrukwekkende stormbaan van maar liefst 40 meter lang. De attracties zijn een garantie voor urenlang speelplezier.

De feestelijkheden zullen om 11.00 uur officieel geopend worden door de voorzitter van het Oranjecomité, samen met een afgevaardigde van het college van burgemeester en wethouders. Dit is een moment om gezamenlijk stil te staan bij deze bijzondere dag en te genieten van alles wat Koningsdag te bieden heeft.

Het organisatiecomité, bestaande uit Pieter Groothof, Hetty van Dijk en Siewert van der Zweep, krijgt hulp van vele vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Daaronder zwientjesclub ‘Hest om bie die’ en de Scouting Fivelgroep.