Annalies Usmany-Dallinga (rechts) en Laura Broekhuizen bekijken samen de sloop( foto Jan Zeeman).
Annalies Usmany-Dallinga (rechts) en Laura Broekhuizen bekijken samen de sloop( foto Jan Zeeman).

Woningsloop aan Harkenrothstraat in Appingedam van start

Algemeen

APPINGEDAM - Aan de Harkenrothstraat in Appingedam is vandaag het officiële startsein gegeven voor de sloop van 30 woningen.  Rozeboom Sloopwerken maakt het bouwterrein vrij. Wethouder Annalies Usmany-Dallinga en Laura Broekhuizen, directeur bestuurder van Groninger Huis, namen samen poolshoogte.

Het flatgebouw wordt in opdracht van Woonstichting Groninger Huis vervangen door een complex van 30 aardbevingsbestendige huurappartementen. Laura Broekhuizen over de nieuwbouw: ,,Samen met onze huurders hebben we een architect en bouwplan gekozen. Er komt een prachtig gebouw van twee en drie bouwlagen terug.” De verwachting is dat de bouw na de zomervakantie start.

In de wijk Opwierde worden in totaal 1550 woningen vervangen door aardbevingsbestendige nieuwbouw. Begin vorig jaar begon het slopen en bouwen in Opwierde-Zuid. Het project aan de Harkenrothstraat is het eerste project in Opwierde I. Dit is het noordelijke deel van de wijk. Hier worden ruim 800 woningen vervangen door aardbevingsbestendige, aardgasvrije nieuwbouwwoningen. De werkzaamheden nemen een aantal jaren in beslag, maar geven de wijk volgens wethouder Usmany-Dallinga uiteindelijk een forse kwaliteitsimpuls: ,,Zowel de woningen als de omgeving krijgt een flinke opknapbeurt. De parkachtige omgeving rond de Molukse kerk trekken we door tot de nieuwbouw van Groninger Huis. Daarmee ontstaat er een prachtige groene ruimte voor de inwoners rond de Harkenrothstraat.”