De Kleine Polder bij Termunterzijl gaat op de schop.
De Kleine Polder bij Termunterzijl gaat op de schop.

Herinrichting Kleine Polder gaat van start

Algemeen

TERMUNTERZIJL - Het Groninger Landschap begint na de bouwvak met de herinrichting van de Kleine Polder bij Termunterzijl. 

De natuurorganisatie is sinds  sinds 2017 eigenaar van de Kleine Polder. De herinrichtingsplannen zijn in afstemming met de omwonenden gemaakt. De verwachting is dat het merendeel eind dit jaar afgerond kan worden.

Op maandag 9 augustus starten de voorbereidende werkzaamheden, voornamelijk aanvoer van de benodigde materialen. Vanaf 23 augustus zal er naar verwachting acht weken lang grond ontgraven, verplaatst en verwerkt worden. De grond die vrijkomt, wordt opnieuw gebruikt op dezelfde locatie. Hiermee wordt onnodig grondtransport voorkomen. De werkvolgorde is van oost naar west, zodat omwonenden en bezoekers - zolang het veilig is - gebruik kunnen maken van het bestaande strand.

In de definitieve plannen voor de herinrichting van de Kleine Polder is er aandacht voor natuur en recreatie. De westkant blijft een recreatief gebied met een zwemplas, strand, speeleiland en een uitkijkpunt. De oostkant wordt ingericht voor natuur, met plek voor vogels, vleermuizen en vissen.