Afbeelding

Muziekfestival Delfzijl gaat niet door

Algemeen

DELFZIJL - Het Muziekfestival Delfzijl 2021 gaat niet door.  Net als vorig jaar heeft de organisatie een streep door het evenement moeten zetten vanwege de corona-pandemie.

Het Muziekfestival Delfzijl stond gepland voor 18 en 19 september. Lang leek het mogelijk dat bepaalde programma-onderdelen wel konden worden georganiseerd, zoals de Delfzielster Dweildag op de zondag. Met nog slechts twee maanden te gaan tot aan het evenement, heerst er volgens de organisatie nog steeds grote onduidelijkheid over de regels die dan voor evenementen gelden. Zo zal mogelijk de 1,5-meter regel nog steeds van kracht zijn en dat maakt een Dweildag onmogelijk. De organisatie vindt het ook niet realistisch om het gehele centrum van Delfzijl onder een ‘test-voor-toegang’ regeling te plaatsen. Het centrum moet voor alle bezoekers vrij toegankelijk blijven.

De Stichting Muziekfestival Delfzijl gaat zich nu richten op de tiende editie in september 2022. De exacte datum waarop dit zal plaatsvinden, wordt na de zomervakantie bekend.