Het Kamerkoor Dualis. Foto: Jan Pruim.
Het Kamerkoor Dualis. Foto: Jan Pruim.

Kamerkoor Dualis zingt ‘Unlocked!’ in Nicolaïkerk

Algemeen

APPINGEDAM - De zangers van Kamerkoor Dualisgeven zondagmiddag 3 oktober om drie uur  in de Nicolaïkerk in Appingedam hun eerste concert sinds de coronamaatregelen in werking traden. 

Onder de passende titel Unlocked! zingen zij een programma waarin alles draait om de schoonheid van ons dagelijks bestaan. Dirigent is Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen. 

Behelpen

De laatste keer dat Dualis op het podium stond, was toevallig een week voordat de eerste lockdown werd afgekondigd, in maart 2020. Na anderhalf jaar van behelpen, met online koorrepetities waarmee maar liefst drie complete programma’s werden ingestudeerd, staat het koor nu te trappelen om weer in volle vrijheid te kunnen zingen voor een kerk vol enthousiast publiek. Strategisch is gekozen voor de grote ruimte van de Nicolaïkerk in Appingedam, zodat toehoorders niet te dicht op elkaar gepakt hoeven te zitten.

Dagelijks bestaan

Met het programma Unlocked! duikt het koor  weer vol overgave in het dagelijkse bestaan. Er wordt stilgestaan bij de pracht en eenvoud van het leven, en bij ontzagwekkende ‘life events’ zoals geboorte, kindertijd, liefde, trouwen en sterven. 

Centraal staat het motet voor dubbelkoor ‘Komm, Jesu, komm’ van J.S. Bach, waarin in vreugde en berusting over het voltooide leven wordt bezongen. Daarnaast ook werken van onder anderen Tavener, Kreek en Whitacre, en een verrassende bewerking van het bekende loflied Amazing Grace.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.kamerkoordualis.nl