Het diamanten paar Swart-Wildeboer samen met burgemeester Gerard Beukema.
Het diamanten paar Swart-Wildeboer samen met burgemeester Gerard Beukema.

Diamanten paar in Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - Het echtpaar Swart-Wildeboer uit Delfzijl heeft gisteren z’n 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Het diamanten paar kreeg onder anderen bezoek van burgemeester Gerard Beukema, die namens de gemeente de felicitaties overbracht.

Meneer en mevrouw Swart-Wildeboer hebben elkaar vroeger leren kennen tijdens het dansen bij Fermesheim in Farmsum. Na het aanbieden van een drankje is de ‘vonk’ over gesprongen. 

Mevrouw Swart-Wildeboer was vroeger melkmeisje bij melkboer Zeeman. Later ging ze aan het werk in de huishouding. Meneer Swart is vanaf zijn vijftiende werkzaam geweest bij de PTT en heeft hier veertig dienstjaren volgemaakt. Verder heeft de heer Swart gewerkt als ober bij Café het Anker in Delfzijl, waar velen hem van kennen. Ook was meneer Swart ruim veertig jaar rouwdienaar.

Het echtpaar kreeg drie zonen en zes kleinkinderen. De Havenkanters wonen tegenwoordig aan het Koningin Wilhelminapark en genieten van elkaar door gezellig samen te zijn. Meneer fietst nog graag en mevrouw houdt van lezen en puzzelen.