Het bier zal weer in grote pullen geserveerd worden (foto Koningin Wilhelmina).
Het bier zal weer in grote pullen geserveerd worden (foto Koningin Wilhelmina).

Groot Oktoberfest Koningin Wilhelmina in Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - Muziekvereniging Koningin Wilhelmina organiseert zaterdag 6 november een groot Oktoberfest in Delfzijl. Na twee jaar gedwongen coronapauze kunnen de liefhebbers de lederhose en dirndl weer uit de kast halen. 

Het Oktoberfest Delfzijl vindt plaats met medewerking van Grand Café Het Lokaal. De locatie wordt de Eemsdeltahal aan de Havenboulevard in Delfzijl. Voorzitter Richard Stegmeijer: ,,Dit jaar kiezen we voor de hal als locatie omdat we echt geen ‘nee’ willen verkopen. Ook houden we rekening met de corona-maatregelen. Zo is de ventilatie op orde en kan er meer ruimte worden aangehouden.”

De Eemsdeltahal wordt volledig ingericht in Duitse sfeer met biertafels. De bezoekers worden aan tafel bediend en er wordt bier in grote pullen geserveerd. De muzikanten en het personeel dragen feestelijke Oktoberfest-kleding. In de hal komen grote schermen zodat de bekende hits eenvoudig kunnen worden meegezongen. Daarnaast zal de volledige hal professioneel worden uitgelicht.

Om 18.00 uur gaat het Oktoberfest los met bier, bratwurst en feestelijke live muziek. Op het programma staan Nederlands- en Duitstalige meezinghits. De live muziek wordt verzorgd door de vijftig muzikanten van Koningin Wilhelmina, samen met zanger Theo Driessen (DiepTriest) en zangeres Sandy Goerree.  Daarnaast treedt die Lustigen Moeflons Musikanten op. Dit is een populaire feestact met de beste schlagers, apres ski-knallers en oktoberfest hits. 

De Eemsdeltahal is open vanaf 16.30 uur. Indien besteld, kunnen bezoekers sauerkraut krijgen. Iedereen dient uiterlijk om 19.00 uur binnen te zijn. De biertafels moeten worden gereserveerd. Meer informatie is te vinden op www.oktoberfestdelfzijl.nl.

De vorige editie van het Oktoberfest verliep uitgesproken sfeervol (foto Koningin Wilhelmina).