Wethouder Hans Ronde (tweede van rechts) tijdens zijn bezoek aan Voedselbank Eemsdelta.
Wethouder Hans Ronde (tweede van rechts) tijdens zijn bezoek aan Voedselbank Eemsdelta.

Nieuwe brochure Voedselbank Eemsdelta

Algemeen

EEMSDELTA - Voedselbank Eemsdelta heeft een gloednieuwe brochure gemaakt. Daarin staat informatie voor donateurs en sponsors, maar ook over het aanvragen van een gratis voedselpakket.

De nieuwe brochure werd onlangs officieel aangeboden aan Hans Ronde, wethouder van Eemsdelta. Hij bracht een werkbezoek aan de voedselbank. Tijdens dit bezoek werd opgemerkt dat het aantal klanten van de Voedselbank Eemsdelta tijdens de coronaperiode een lichte daling heeft laten zien. Ronde: ,,Dat is opvallend. Als dit komt doordat minder gezinnen dan verwacht door het coronavirus in financiële problemen zijn gekomen, dan is dat een goede zaak. Maar als de daling wordt veroorzaakt doordat de drempel om aan te kloppen bij de Voedselbank te hoog is, dan is dat zorgelijk. De nieuwe brochure zou daarbij kunnen helpen.” 

Jan van Heerde, bestuurslid PR & Acquisitie van de voedselbank: ,,Met de nieuwe drieluik-brochure wil de voedselbank niet alleen donateurs en anderen informeren, maar ook mogelijke klanten de drempel over helpen om een aanvraag in te dienen voor een gratis voedselpakket.’’

De brochure is te krijgen bij het Klant Contact Centrum (KCC) in de gemeentehuizen in Appingedam, Delfzijl en Loppersum of af te halen bij de locaties van Cadanz Welzijn! in Appingedam, Delfzijl en Loppersum en bij de Volkskredietbank in Appingedam. De brochure kan op verzoek ook worden toegestuurd. Daarvoor kan een bericht gestuurd worden naar relatiebeheer@voedselbankeemsdelta.nl.

Uitgangspunt is en blijft dat financiële problemen van klanten zo veel mogelijk worden opgelost. De voedselbank voorziet haar klanten tijdelijk van een gratis voedselpakket. Daarnaast biedt de gemeente Eemsdelta daar waar nodig ondersteuning in de thuissituatie door begeleiding van gespecialiseerde ondersteuners van Cadanz Welzijn! en de Volkskredietbank.