Afbeelding

Geen officiële Sinterklaasintocht in Delfzijl dit jaar

Algemeen

DELFZIJL - In Delfzijl wordt dit jaar geen officiële intocht van Sinterklaas georganiseerd. 

Natuurlijk komt Sinterklaas wel gewoon naar Delfzijl. Maar ook dit jaar zonder de traditionele feestelijke ontvangst in de havenstad. De organisatie betreurt dat zeer: Met alle maatregelen en de oplopende coronacijfers, is er teveel onzekerheid of men dit in goede banen kan leiden aldus de organisatoren.

Lang beraad

,,We willen niet in de situatie raken dat we de kinderen én de tientallen vrijwilligers op het laatste moment in de kou moeten laten staan, zo hebben we na lang beraad besloten”

Pietenfestijn op zaterdag 

Het is de bedoeling dat er wél een geweldig Pietenfestijn komt in het centrum van Delfzijl. Op zaterdag 20 en zaterdag 27 november  worden alle kinderen getrakteerd op voorverpakt snoep en kunnen ze met hun ouders genieten van de swingende klanken van de pietenband.
De aankomende persconferentie van 2 november wordt hiervoor overigens met grote spanning afgewacht: Het kan zijn dat de maatregelen die minister Hugo de Jonge dan bekendmaakt, alsnog roet in het eten gooien. ,,Maar”, zo hoopt de organisatie, ,,we hebben er vooralsnog alle vertrouwen in dat we er op deze manier een gezellig en veilig kinderfeest van kunnen maken!”