GroenRijk is een van de inleveradressen in Appingedam met André de Vries (tevens Lionsclub Appingedam Delfzijl) en rechts Jan van Heerde (PR & acquisitie Voedselbank Eemsdelta)
GroenRijk is een van de inleveradressen in Appingedam met André de Vries (tevens Lionsclub Appingedam Delfzijl) en rechts Jan van Heerde (PR & acquisitie Voedselbank Eemsdelta)

Inzamelingsactie Voedselbank Eemsdelta

Algemeen


EEMSDELTA - Voedselbank Eemsdelta houdt elk jaar in december een grote inzamelingsactie bij een aantal supermarkten in de gemeente. Ook dit jaar gaat dat wegens corona anders.


Vanwege de coronamaatregelen kunnen geen vrijwilligers worden ingezet voor de inzameling van producten. In plaats daarvan komen er zogenaamde roll-up banners in de supermarkten. Op deze banner staat naast het bankrekeningnummer ook een QR-code waarmeej men eenvoudig kan doneren.

De meeste supermarkten in de gemeente werken hieraan mee. Particulieren kunnen echter wel zelf, of samen met anderen, een inzamelingsactie voor producten starten. Medewerkers brengen dan bananendozen langs aan huis en halen de dozen op afroep weer op.
Voor het brengen of ophalen van dozen kan men contact opnemen via logistiek@voedselbankeemsdelta.nl. Voor info over acties en actiematerialen is relatiebeheer@voedselbankeemsdelta.nl beschikbaar.

Producten

Er is behoefte aan vooral lang houdbare producten, zoals zuivelproducten, pasta’s en rijst met bijpassende sauzen en kruiden, soep, groenten in blik of pot, broodbeleg, was- en schoonmaakmiddelen en persoonlijke verzorgingsartikelen.

Douwe Egberts-punten


Al enige jaren wordt in samenwerking met de Lionsclub Appingedam Delfzijl de inzamelingsactie voor DE-waardepunten gehouden. Voor ongeveer 500 DE-waardepunten is gratis een pak koffie beschikbaar. Vorig jaar leverde dat maar liefst 1.660 pakken koffie op. Dit jaar heeft men al een flink aantal waardepunten ontvangen van particulieren, verenigingen, stichtingen en kerken.

Inleveradressen

DE-waardepunten kunnen worden opgestuurd naar Waddenweg 2 in Delfzijl of ingeleverd worden bij onderstaande adresssen:
Appingedam: GroenRijk Eemsdelta, Gezondheidscentrum Overdiep, bibliotheek. Delfzijl: Apotheek Neptunus, bibliotheek, Jumbo Noordman. Loppersum: bibliotheek. Middelstum: Drogisterij Marja. Spijk: Bloemen en Planten Bie de Jongens. Wagenborgen: Spar Kappen, Fitness centrum Performance. Wirdum: dorpshuis. ’t Zandt: dorpshuis.