Een deel van het projectorkest (foto Ronnie Zeemering).
Een deel van het projectorkest (foto Ronnie Zeemering).

Uitvoering ‘Het Geluid van Eemsdelta’ uitgesteld

Algemeen

APPINGEDAM - De uitvoering van ‘Het Geluid van Eemsdelta’ wordt uitgesteld. Corona gooit roet in het eten.

Het concert zou op 28 november plaatsvinden in sporthal Eelwerd in Appingedam in een uniek levend decor. Muzikanten die lid zijn van de verschillende muziekverenigingen in Eemsdelta, vormen een projectorkest dat het muziekstuk zou uitvoeren. Dat is speciaal voor de nieuwe gemeente gecomponeerd. Naast het projectorkest zouden ook Wad ’n Wereldorkest, Bugelkoor Eemsdelta en leerlingorkest NeXt Generation 1 meespelen. Het decor wordt gevormd door creaties van tien beeldend kunstenaars die live reageren op de muziek. Het geheel zou worden gepresenteerd door Pieter van der Zweep.

Vanwege corona gaat voorlopig een streep door het concert. Onder meer doordat mensen in quarantaine zitten waardoor belangrijke schakels ontbreken om de uitvoering van ‘Het Geluid van Eemsdelta’ veilig voor deelnemers en bezoekers neer te kunnen zetten.

Aan ‘Het Geluid van Eemsdelta’ wordt meegewerkt door de muziekverenigingen van Eemsdelta, SMO, Noord Nederlands Orkest en Paula Biemans en Jorien Ketelaar (decorconcept). Het project is een initiatief van IVAK en wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds, Provincie Groningen, Loket Leefbaarheid en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer dan honderd mensen werken mee aan dit concert. Het is de bedoeling om het concert in het voorjaar van 2022 alsnog uit te voeren.