Foto: Maaike de Jong.
Foto: Maaike de Jong.

41e editie Noorderrondrit op de fiets

Sport

LOPPERSUM - De Motor Fiets en Automobiel Club Loppersum organiseert op hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, al weer de 41e editie van de Noorderrondrit op de fiets.

De Noorderrondrit op de fiets wordt gereden via de permanent bewegwijzerde route, die 21 maart nog werd bereden door de beste topamateurs van Nederland tijdens de wielerwedstrijd Olympia’s Tour. De tocht kan door de recreatieve en sportieve fietser als één geheel gefietst worden, maar ook gedeeltelijk. Er is keuze uit twee lussen. Er is een lus van 85 en een lus van 60 kilometer. De totale lengte is dus 145 kilometer als deelnemers er voor kiezen beide te rijden. Daarnaast is er nog een recreatieve toertocht van 35 kilometer. 

De route volgt waar mogelijk het tracé van de schaatsklassieker Noorderrondrit. De deelnemers gaan langs de mooiste plekjes in de provincie Groningen. De tocht wordt door de sportieve deelnemers gezien als de ultieme voorbereiding voor de Elfstedentocht op de fiets, die op tweede pinksterdag wordt georganiseerd. 

Voor de prestatietoertochten kan er worden gestart tussen 8.00 en 10.00 uur en voor de recreatieve toertocht tussen 10.00 en 12.00 uur. De startlocatie is het sportpark aan de Bosweg in Loppersum. Er zijn continue drie servicewagens, inclusief EHBO, op de routes aanwezig om gestrande wielrenners weer op weg te helpen. 

Meer informatie over inschrijving is te vinden op www.mfacloppersum.nl. Inschrijven kan ook op de dag zelf in de kantine van Sportclub Loppersum. De inschrijvingskosten zijn inclusief een herinneringsmedaille.