Vanaf links Jeroen van Wijngaarden, Drewes Wildeman, Bert-Jan Huizing, Roelien Kamminga en Eduard Mulder bij De Camping.
Vanaf links Jeroen van Wijngaarden, Drewes Wildeman, Bert-Jan Huizing, Roelien Kamminga en Eduard Mulder bij De Camping.

VVD-woordvoerder op bezoek in Eemsdelta

Algemeen

EEMSDELTA - De nieuwe woordvoerder gaswinning van de VVD in de Tweede Kamer, Jeroen van Wijngaarden, heeft vrijdag samen met VVD-raadslid Bert-Jan Huizing van Eemdelta een paar bezoeken afgelegd aan gedupeerden van de gaswinning. 

Het ging om inwoners van Zeerijp en ’t Zandt, die al heel lang wachten op versterking en ook veel problemen hebben gehad met schadeafhandeling en het vervangen van de schoorstenen.

‘Echte verhalen’

Bert-Jan Huizing: ,,Het is belangrijk dat iemand die nieuw op dit dossier is de echte verhalen rechtstreeks hoort van de inwoners. Het is Jeroen duidelijk geworden hoe hoog de emoties zitten en dat in tegenstelling wat vaak gezegd wordt ruimhartig in de praktijk niet bestaat. Ieder dubbeltje moet bevochten worden.”

Jeroen van Wijngaarden (42) is van huis uit jurist en een ervaren kamerlid. Hij heeft het dossier overgenomen van Aukje de Vries, die in het nieuwe kabinet staatssecretaris van toeslagen en douane geworden is.

De Camping

Op landgoed de Camping in ‘t Zandt schoven ook VVD Eemsdelta fractievoorzitter Eduard Mulder en het in Noordbroek wonende VVD tweede kamerlid Roelien Kamminga aan. Hier werd samen met Drewes Wildeman van landgoed de Camping stilgestaan bij de impact van de versterking op een dorp als ’t Zandt. Maar ook wat voor kansen er zijn om het gebied aantrekkelijk en toekomstbestendig maken.

Namens de VVD Eemsdelta-fractie werd het boek ‘Ik Wacht’ aangeboden aan Jeroen van Wijngaarden. In dit boek staan 101 verhalen van mensen die al heel lang wachten op schadeherstel en versterking en wat dit met hun doet.

Aan het eind van de middag vertrok Van Wijngaarden naar de stad Groningen voor een gesprek met burgemeester Koen Schuiling en een ontmoeting met de provinciale Statenfractie van de VVD.