Het gezelschap zorgt er gezamenlijk voor dat de eerste paal de grond in kan. Foto: Ronny Benjamins.
Het gezelschap zorgt er gezamenlijk voor dat de eerste paal de grond in kan. Foto: Ronny Benjamins.

Start nieuwbouw in Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - Woongroep Marenland heeft dinsdag de start van een groot nieuwbouwproject in Appingedam luister bij gezet met een officiële handeling. Dat ging symbolisch en zonder lawaai.

De eerste paal staat inmiddels in de grond.  Daarmee is de bouw van 92 nieuwe woningen in de Gerrit Raapstraat en de Pieter Veningastraat officieel van start gegaan. De nieuwe woningen, bestaande uit levensloopwoningen en gezinswoningen, worden gasloos, aardbevingveilig en zijn daarmee duurzaam en toekomstbestendig.

Oudste en jongste bewoner

Samen met bewoners stonden aannemer en ontwikkelaar Nijhuis, de gemeente Eemsdelta en Woongroep Marenland stil bij het feit dat de bouw is gestart. De oudste bewoner, meneer Scholtens, sloeg samen met de jongste bewoner Finn Romeling symbolisch de eerste paal in de grond.

Aannemer Nijhuis Noord is verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe woningen.

Albert Jan de Ruiter, directeur Nijhuis Bouw: ,,We hebben voor deze bewoners, samen met architecten bureau TWA en Woongroep Marenland, mooie woningen ontwikkeld met voor Appingedam herkenbare elementen. Naar verwachting zullen we de eerste woningen rond de zomervakantie opleveren.”

Goede woning in fijne buurt

Gerke Brouwer, directeur bestuurder Woongroep Marenland, over de start bouw: ,,We vinden het bij Woongroep Marenland belangrijk dat huurders een goede woning hebben in een fijne buurt. Daarom hebben we de woningen in deze straten gesloopt en komen op de locatie nieuwe woningen terug. Daarmee krijgen ook deze huurders een goede, veilige, aardbevingsbestendige en duurzame woning.”

Het is voor Woongroep Marenland de start om haar woningen in de wijk Opwierde 1 in Appingedam te vernieuwen. In totaal worden door Woongroep Marenland 481 huurwoningen op verschillende locaties vervangen door veilige en duurzame nieuwbouw woningen.